Billedfestival 2014

 

Tisvilde Billedfestivalen 13. juli blev åbnet af stand-up komikeren Thomas Wivel, som meget rigtigt konstaterede at Tisvilde var omdannet til en stor akvarel.  Thomas Wivel var også  kampleder og sprechstallmeisterved den  navnkundige Artbattle. Der blev lovet 30 mm regn i Nordsjælland, mon ikke de fleste fald på Birkepladsen i Tisvildeleje!

 

Pladsen

 

Artbattle

Deltagerne i årets Art-Battle var sidste års vinder Mads Henum, som udover at være en særdeles anerkendt og farveri maler, også er en yderst velkendt figur i det lokale kunstmiljø. I år vil han blive udfordret af tre stærke kunstnerkolleger. Den ene er den norskfødte Elisabeth Fossheim Juul, der i dag bor i Hillerød. Hun er kendt for sine farverige, lysfyldte og meditative malerier og har senest haft stor succes med udstillinger i USA. Den anden er Frederiksværk-maleren Robert McLean, som er vokset op i Sydafrika og uddannet på Johannesburg College of Art. Robert Mclean kalder sig for sydafrikansk figurativ ekspressionist, og hans flamboyante værker bærer et stærkt præg af naturen og dyrelivet i hans fødeland. Bag den sidste og stærke udfordrer gemte der sig Charmaine Hornung McLean! Og, som hun selv siger: “Det er svært at sige, at man er selvlært, når ens far er kunstmaler. Jeg er vokset op med kunst omkring mig, så derfor kan det ikke udelukkes, at det har haft sin indflydelse på mig, og at det ligger i blodet.”

I første heat dystede Mads mod  Charmaine, hvor han måtte se sig slået ud af udforderen. I andet heat dystede Robert mod den erfarne artbattler Elisabeth, som her løb af med sejren. Finalen stod mellem Charmaine og Elisabeth. Thomas Wivel mente kampen var lige, så vi endte op med 2 vindere til dette års artbattle.

 

 

 

Video: Jørgen Strøm

Comments are closed.